Tamboer | Project

Tijdloos wonen in Turnhout

De ligging van Tamboer is uniek, je nieuwe thuis is dat ook. De L-vormige residentie met 75 appartementen is het schoolvoorbeeld van duurzaam wonen. Zowel op het vlak van inplanting in een groene zone, als qua architectuur en technieken.


De appartementen zijn ‘bijna-energieneutraal’ (BEN). BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water door hun optimale isolatie. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Verwarmen gebeurt bijvoorbeeld via een warmtepomp. Dat is uiterst milieuvriendelijk dankzij een minimale CO2-uitstoot, met een heel lange levensduur en zo goed als geen onderhoud. Jouw winst? Een laag verbruik en een groot rendement – dat voel je in je portemonnee.

 

 

Contacteer makelaar  

Home | Aanbod

Tijdloos, met een blik op de toekomst

Een thuis op jouw maat

  • Wonen waar water, natuur en stad elkaar ontmoeten
  • Rustig gelegen, te midden van het groen en toch vlot bereikbaar
  • Duurzaam wonen op vlak van inplanting architectuur én technieken
  • Ruime leefterrasen om van het omliggend groen te genieten
  • Kwaliteitsvolle materialen, naar wens afgewerkt onder persoonlijke begeleiding

Appartement met 2 of 3 slaapkamers

Milieuvriendelijk en zuinig energieverbruik

Stijlvol ingericht met interieuradvies

Rustig wonen in een groene omgeving

Zorgeloos parcours naar een nieuwe woonst

 

Je merkt het al: Tamboer is een project met een hart voor de natuur en zijn bewoners. De architectuur is van een tijdloze esthetiek met een lichte gevelsteen. Het buitenschrijnwerk en de aluminium bekleding worden uitgevoerd in een luxe ogende bronzen tint. In combinatie met donkergrijs – blauwe hardsteen en gemoffeld aluminium – ontstaat zo een dynamisch geheel.

 

Je kiest uit appartementen met een, twee of drie slaapkamers. Stuk voor stuk ruimtelijke woningen met een praktische indeling en veel lichtinval dankzij de grote ramen. Bij mooi weer is het aangenaam verpozen op je ruime en zeer diep terras. 

 

Als bewoner heb je diverse mogelijkheden om je appartement naar je hand te zetten, met een afwerking naar wens. Reken dus op wooncomfort op maat van jouw dromen. Een interieuradviseur staat je gedurende het hele bouwproces met raad en daad bij.

 

Je wagen kun je kwijt in de ondergrondse parkeergarage – een bewuste keuze om bovengronds meer ruimte te laten voor groen. Voor je fiets(en) en andere spullen zijn er aparte staanplaatsen en ondergrondse bergingen. 

Jouw nieuwe thuis in Turnhout?

De ligging van Tamboer is uniek, je nieuwe thuis is dat ook. De L-vormige residentie met 75 appartementen is het schoolvoorbeeld van duurzaam wonen. Zowel op het vlak van inplanting in een groene zone, als qua architectuur en technieken. 

 

De luchtaanvoer en -afvoer verlopen mechanisch via ventilatiesysteem D.
Dat garandeert kwaliteitsvolle binnenlucht en een aangenaam woon­comfort. 

 

De appartementen hebben een uitstekend EPC-score: Ze dragen allemaal het A label. Daardoor verbruiken ze weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Verwarmen gebeurt bijvoorbeeld via een warmtepomp. Dat is uiterst milieuvriendelijk dankzij een minimale CO2-uitstoot, met een heel lange levensduur en zo goed als geen onderhoud. Jouw winst? Een laag verbruik en een groot rendement – dat voel je in je portemonnee. 

 

Andere ingrepen die Moeder Natuur ten goede komen zijn de groene gevels van dit project. Ze ogen mooi, houden water vast, zuiveren de lucht en zorgen voor verkoeling bij hitte. Tot slot wordt er ook een wadi aangelegd. Die lager gelegen groene zone vangt regenwater op, zuivert het en laat het traag in de bodem dringen. Dé oplossing tegen bodemdroogte en wateroverlast. 

Echte leefterrassen

De som van alle ingrepen die jouw leefkwaliteit ten goede komen is: denk aan hoogstaande materialen, een piekfijne afwerking, energievriendelijke vloerverwarming, een gezond binnenklimaat, uitstekende (akoestische) isolatie en meer. Al deze zaken – zichtbaar en onzichtbaar – dragen bij tot jouw welzijn. 

 

Ook externe factoren zoals de locatie, de bereikbaarheid, de aanwezigheid van groen en de nabijheid van openbaar vervoer zijn speciaal uitgekozen om van jouw nieuwe thuis een droomplek te maken.

 

Bijna alle appartementen hebben een terras van minimum 2m80 diepte.