Tamboer | Ligging

Tijdloos wonen in Turnhout

De ligging van Tamboer is uniek, je nieuwe thuis is dat ook. De L-vormige residentie met 75 appartementen is het schoolvoorbeeld van duurzaam wonen. Zowel op het vlak van inplanting in een groene zone, als qua architectuur en technieken.


De appartementen zijn ‘bijna-energieneutraal’ (BEN). BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water door hun optimale isolatie. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Verwarmen gebeurt bijvoorbeeld via een warmtepomp. Dat is uiterst milieuvriendelijk dankzij een minimale CO2-uitstoot, met een heel lange levensduur en zo goed als geen onderhoud. Jouw winst? Een laag verbruik en een groot rendement – dat voel je in je portemonnee.

 

 

Contacteer makelaar  

Home | De buurt

Waar natuur en cultuur elkaar omhelzen

Jouw nieuwe thuis in Turnhout?

Wie Turnhout zegt, zegt drukwerk: de grafische industrie, wereldberoemd voor zijn uitmuntende kwaliteit, was meer dan 200 jaar de belangrijkste werkgever. Vooral de kaartspelen hebben hier hun stempel gedrukt. Logisch dat het Speelkaartenmuseum een grote toeristische troef is. 

 

De andere troeven van deze fiere Kempense stad? Wat denk je van de jachthaven waar water, natuur en stad elkaar raken. Het uitgestrekte Vennengebied, de groene wandel- en fietsnetwerken om op adem te komen. De diverse events voor alle leeftijden. Het levendige shoppinghart en de fijne horecazaken die smaken naar meer. De oude en gloednieuwe architecturale parels … Kortom, een stad met pit die veel beleving biedt, maar evengoed natuur en stilte. 

 

Het is hier goed toeven én goed wonen – zeker op de site Kasteelloop. In deze groene woonzone verrijst Tamboer: een duurzaam gebouw met 75 appartementen. 

Groene schakel tussen park en centrum

Kasteelloop is een binnengebied aan de zuidrand van de stad, net buiten de ring. Het terrein vormt een groene schakel met een aangename fiets- en wandelroute tussen het stadspark en het centrum. Rustig wonen, op een steenworp van je dagelijkse noden. 

 

Spoor je naar het werk of de school? Je wandelt van hieruit op een paar minuten naar het station, met directe verbindingen naar Brussel en Antwerpen. Ook stads- en streekbussen brengen je snel overal naartoe. Met de wagen op weg? Net ten zuiden van de ring rij je zó de E34 op richting Antwerpen of Eindhoven.

 

Kasteelloop is dus vlot bereikbaar en de geknipte uitvalsbasis voor uitstappen, al hoef je je nauwelijks te verplaatsen om van de Turnhoutse troeven te genieten. Van het stadspark met zijn fauna, flora en vijver, tot het bruisende centrum met zijn vele voorzieningen.  

 

Goed om te weten: de site is autoluw met vooral parkings aan de rand van het project. Zo woon je rustig en te midden van het groen, met handige doorsteken voor zacht verkeer.

Een bruisende stad vol geschiedenis

Vanwaar de projectnaam Tamboer? Wel, die verwijst naar de geschiedenis van de stad, die meermaals het toneel was van veldslagen. Denk aan de Slag bij Turnhout tijdens de Tachtigjarige Oorlog en die tegen de Oostenrijkers in 1789. Ook in de Eerste Wereldoorlog kreeg Turnhout het zwaar te verduren.

 

Wees gerust, vandaag is alles peis en vree in Turnhout. Maar de Kasteelloopsite bevat nog enkele verwijzingen naar het verleden. Zo is de naam van de centrale straat – Schildpad – een stille hint naar een middeleeuwse aanvalstechniek. Terwijl de projectnaam zelf is geïnspireerd op een tamboer: een afsluiting om de uitgang van een vesting te verdedigen.